Žlutý čaj

Žlutý čaj se získává pomalým sušením v silných vrstvách, a lístky jsou navíc zakryty lněnou látkou. Tím vznikne typická barva a chuť, která je charakterizována jako nasládlá, nebo dokonce až medová. Přesný postup při výrobě toho originálního je stále přísně utajován.
Žlutý čaj patří mezi polofermetované. Zachovává si tak prospěšné látky a získává svou charakteristickou barvu, vůni a chuť. Ochutnejte i vy kvalitní a vzácný žlutý čaj, který byl připravován pro samotného čínského císaře.

Vznik názvu žlutého čaje

Některé byly nazývány podle toho, že barva sušených lístků, i výsledného nápoje, byla opravdu žlutá. Jiné tak byly nazývány proto, že byly určeny pro čínského císaře, jehož barvou byla barva žlutá. Tyto sušené lístky byly také odevzdávány jako daně císaři.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup